Składniki:
- 500 g sera mielonego 3-krotnie
- 7 łyżek cukru
- 2 jajka
- skórka otarta z połowy cytryny
- 120 g ciastek digestive
- 60 g masła, roztopionego
- szklanka jagód
Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem do konsystencji "mokrego piasku". Wyłożyć mieszanką spód 15 papilotek i umieścić je w formie na muffiny. Ser zmiksować z cukrem, jajkami oraz skórką z cytryny. Dodać połowę jagód i wymieszać. Nałożyć równe porcje masy na przygotowane spody. Następnie poukładać na wierzchu pozostałe jagody. Piec w temp. 165°C przez ok. 25 minut. Smacznego!
Koniecznie musze zrobić :)
OdpowiedzUsuńfajny, przepis, szybki i na pewno smaczny, jutro się skusimy, bo będziemy mieć gości, więc sprawdzą sie idealnie!:-)
OdpowiedzUsuńo pyyysznie!:D
OdpowiedzUsuńDziękuję za dodanie przepisu do Jagodowo Nam 5!
jejku co za slodkosci!!
OdpowiedzUsuńCudne- serniczki -czy można zmniejszyć ilość składników przynajmniej o połowę ?
OdpowiedzUsuńZależy mi aby wykonać mniejszą ilość
serniczków-
zależy mi na nawet na 4 porcjach
Andrzej
Oczywiście, że można zmniejszyć o połowę a nawet i więcej, należy jednak pamiętać o odpowiednich proporcjach. Jednak do wykonania 4 serniczków ciężko byłoby odmierzyć składniki. ;)
OdpowiedzUsuń