Składniki:
- 2 duże jajka, rozbełtane
- 1 pomidor śliwkowy, sparzony i obrany ze skórki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 szalotka
- 2 cienkie kabanosy
- świeżo mielony pieprz oraz sól
- suszona bazylia
- garść posiekanego szczypiorku
Jajka doprawiamy pieprzem oraz solą. Pomidory, paprykę,szalotkę oraz kabanosy kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy szalotkę. Następnie dodajemy kabanosy i paprykę. Smażymy przez minutę, potem dodajemy pomidory. Smażymy przez kolejna minutę i doprawiamy suszoną bazylią. Na koniec wlewamy jajka i smażymy aż się zetną. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Robię jajecznicę podobnie, ale bez kabanosów, ale taka też pewnie jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:-)) też jestem fanką jajecznicy:-) pozdrawiam:-))
OdpowiedzUsuńPyszności, aż ślinka leci:)
OdpowiedzUsuńTeż taką robię!
OdpowiedzUsuńjajecznica bez mięcha jak dla mnie nei wchodzi w gre. polecam dodac do jajecznicy kabanosy bekonowe. jak dla mnie to rewelka
OdpowiedzUsuńja tam na boczku uwielbiam :D wedzony od kani jak dla mnie jest najlepszy ;)
OdpowiedzUsuń