17 czerwca 2014

Eton Mess

Jeden z najpopularniejszych angielskich deserów. Zapewne większości z Was połączenie truskawek z bitą śmietaną nie jest obce. W słodkim bałaganie z Eton dodajemy jeszcze pokruszoną bezę, która przyjemnie chrupie zatopiona w bitej śmietanie. Szybki i prosty deser, idealny pomysł na wykorzystanie truskawek.

Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki 
- 3 duże bezy
- 30 dag truskawek
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier. Bezy kruszymy, truskawki kroimy na pół, większe na 4 części. Pokruszone bezy mieszamy z ubitą śmietaną. W pucharkach układamy warstwami truskawki, a następnie bitą śmietanę. Wierzch dekorujemy truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego!

3 komentarze:

Dziękuję za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...