05 marca 2015

Muesli dr Birchera

Musli to dla mnie idealne śniadanie w lecie. Dorzucam tylko sezonowe owoce (truskawki, maliny, borówki, jagody) i trochę jogurtu naturalnego - pyszny posiłek gotowy. Dziś mam dla Was przepis na musli, które można jeść niezależnie od pory roku. Super propozycja na śniadanie dla tych, którym często brakuje czasu na przygotowanie czegoś pożywnego i zdrowego. Płatki owsiane zalewamy sokiem jabłkowym wieczorem, a rano dodajemy tylko ulubione owoce oraz bakalie. W kilku szybkich krokach otrzymujemy zdrowe i sycące śniadanie. 

Przepis z Moich Wypieków
Składniki (2 porcje):
- 100 g płatków owsianych górskich
- 100 ml mleka krowiego lub roślinnego
- 50 ml soku jabłkowego
- 80 g jogurtu greckiego
- 1 małe jabłko, starte na tarce
- 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
- sok z połowy limonki
- 30 g żurawiny
- 30 g orzechów
- owoce

Płatki owsiane zalewamy wieczorem sokiem jabłkowym oraz zimnym mlekiem. Wstawiamy do lodówki. Następnego dnia dodajemy sok z limonki, jabłko, miód oraz jogurt grecki. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy żurawinę, orzechy oraz dowolne owoce. Smacznego!


Wiosenny detoks

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...