01 marca 2013

Sałatka z brązowym ryżem

Ostatnio bardzo polubiłam wszelkiego rodzaju ryżowe sałatki  Ratowały mnie w czasie sesji, kiedy na gotowanie nie było czasu i tak zostały ze mną po dziś dzień. W dzisiejszej wylądowało wszystko, co lubię - brązowy ryż, który już dawno wyparł biały, czerwona fasola i kukurydza, które kojarzą mi się z moją ulubioną kuchnią meksykańską oraz jabłko, dla "złamania" smaku. Całość polałam delikatnym sosem czosnkowym, jednak możecie użyć samego jogurtu bądź majonezu. Zachęcam do wypróbowania!

Przepis z bloga Zielony Jeleń
Składniki:
- 100 g brązowego ryżu
- 1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy
- 1 puszka czerwonej fasoli, odsączonej z zalewy
- 1 średnie jabłko, pokrojone w kostkę
- sól i pieprz
- jogurt naturalny/majonez

Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem i dodajemy jogurt/majonez według uznania. Smacznego!


3 komentarze:

  1. Miło mi, że skorzystałaś z przepisu z mojego bloga:-) Pozdrawiam gorąco! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiew wiosny! Czekamy na kolejne propozycje :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...