06 czerwca 2013

Placuszki z bananami

Lubię długie, leniwe śniadania przygotowywane bez pośpiechu, niestety rzadko kiedy mogę na nie sobie pozwolić. Jeśli już nadarzy się taka okazja, przygotowuję placki. Racuszki, cienkie jak bibułka naleśniki, amerykańskie pancakes albo grube placuszki - lubię je wszystkie. Dziś bardzo proste placuszki z bananami. Dzięki temu, że dodajemy rozgniecionego banana są nieco "wilgotne" w środku. Polane sosem czekoladowym albo posmarowane Nutellą stanowią idealna propozycję na niespieszne śniadanie.

Przepis z "Pyszne 25" Anny Starmach
Składniki:
- 150 g mąki
- 75 ml mleka
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duży banan, rozgnieciony
- 1 łyżka brązowego cukru

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Na niewielkiej ilości oleju smażymy placuszki i przekładamy je na talerz. Przed podaniem możemy polać sosem czekoladowym i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Otrzymujesz nominację..http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2013/06/liebster-czyli-pare-nowych-informacji-o.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Śniadanie idealne. Miło zacząć dzień od takiego posiłku:)

    pozdrawiam ciepło

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. Po takim śniadaniu dzień na pewno będzie udany!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kapitanie M! Zrobisz mi kiedyś takie śniadanie, a ja wysprzątam cały nasz melanżowy pokój :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż ślinka cieknie, takie przepiękne!
    W ogóle cudny blog, wspaniałe przepisy :)
    Pozdrawiam,
    siwapiecze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo smaczne te placki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...