19 marca 2011

Ciastka z m&m

Słodkie, chrupiące ciastka pełne kolorowych draży. Zasmakują nawet tym, którzy nie przepadają za m&m'sami - jestem tego żywym przykładem. Podczas pieczenia bardzo rosną, dlatego należy pamiętać o zachowaniu dość sporych odstępów. Idealne na przyjęcie, dla małych i dużych.

Przepis z Moich Wypieków
Składniki:
- 220 g masła
- 3/4 szklanka brązowego cukru
- ½ szklanki cukru
- 2 jaja
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 2 ¼ szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka soli
- 400 g draży m&m's

Masło utrzeć z cukrami. Wbijać jajka, wanilię, dalej ucierając. Dodać suche składniki i zmiksować. Na końcu wrzucić połowę draży, wymieszać. Z masy formułować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce, spłaszczać. W ciasteczka powtykać połowę odłożonych m&m'sów. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut. Odczekać chwilę przed zdjęciem z blachy. Studzić na kratce. Smacznego!

6 komentarzy:

  1. To pyszne ciasteczka! Też je robiłam i bardzo nam smakowały:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bajecznie wyglądają, nie mogę od nich oderwać wzroku. Chyba także je zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przepysznie, jeszcze ciekawsze muszą być w środku, to musi być pyszna przekąska. Widzę, że dużo osób ostatnio sobie takie zrobiło. Chyba dołączę do tego grona ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tez je robiłam, tylko m&msy przykleiłam na wierzchu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Te kolorowe ciasteczka zawsze są takie urocze!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam je, ale niestety- gdy sięgniesz po jedno, nie możesz przestać!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...