29 listopada 2010
Sałatka z papryką konserwową
Lubię wszelkiego rodzaju surówki i sałatki. Stawiam przede wszystkim na świeże warzywa i owoce. Dziś wyjątek od reguły. Idealny przepis dla osób, które zrobiły jesienią przetwory, w tym ogórki kiszone i paprykę. Oczywiście można skorzystać z kupnych, jednak wiadomo, że swoje smakują lepiej.
Przepis z Biblioteki Poradnika Domowego
Składniki:
- słoik papryki konserwowej
- 20 dag twardego żółtego sera
- 3 ogórki kiszone
- 5 jaj
- 2 cebule
- sól i pieprz
- majonez
Cebulę sparzyć i drobno posiekać. Paprykę odsączyć i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki również drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Wszystkie składniki delikatnie połączyć, doprawić solą i pieprzem, wmieszać majonez. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
papryka konserwowa świetnie komponuje się z różnymi składnikami. bardzo lubię ją w sałatkach - dodaje wyrazistości i do tego pięknych kolorów;)
OdpowiedzUsuńjestem wielką miłośniczką sałatek z dodatkiem takiej papryki :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię wszelkie sałatki:) Ta jest pyszna:)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej Mamy - wreszcie znalazłam coś, w czym mogę wykorzystać paprykę i sprawić Jej radość :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna salatka:)
OdpowiedzUsuńNo to ja poproszę jedną porcje:)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na paprykę.
OdpowiedzUsuń