Składniki:
- 3 banany
- 50 g czekolady (dałam deserową)
- 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Banany pokroić na grube plasterki, wymieszać delikatnie z gałką muszkatołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego masłem. Piec w temp. 180ºC przez ok. 15-20 minut. W międzyczasie ubić kremówkę na sztywno i drobno posiekać czekoladę lub zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach. Ciepłe banany nakładać do pucharków, posypać czekoladą, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę. Smacznego!
kuszące :)
OdpowiedzUsuńoch, idealne bym wręcz rzekła!
OdpowiedzUsuńidealne na upały!
OdpowiedzUsuńBananowe desery zdecydowanie wygrywają!
OdpowiedzUsuń